0 comentarios

INDIGNATS I INDIGNADES DEL MÓN, UNIU-VOS!

Començar un tema sobre la pau aquestos dies, quan ja el Dia Internacional de la Pau queda lluny (era el 30 de gener) pareix forçat i poc engrescador. Sembla ser que als països rics ja vivim en pau, que a la vella Europa hem aconseguit unes quotes de benestar tan altes que la qüestió de la pau -en el sentit ample del terme- ja és una fita superada. Res a dir, aleshores. Fi de la conversa i del tema, clar. 

Però, la realitat és tossuda, cada dia més tossuda i el tema és més actual que mai. La crisi s'aguditza als països rics -que ja no tant-, que són el nostre referent immediat i el del nostre alumnat. El curs passat informaven als alumnes de que tenim sort de tenir calefacció, llum, aigua als banys i fotocòpies per als exàmens (ja hi ha escoles que els fan orals per no tenir-ne) perquè l'Administració valenciana continua sense pagar-nos, gràcies a què l'escola, la nostra escola continua endeutant-se per mantenir uns serveis de qualitat a l'espera del pagament dels endarreriments. Però avui un any desprès seguim igual ... Mai és igual: és pitjor. 

Per altra banda, no fem res que no faça quasi qualsevol empresari, qualsevol família. No som més herois i heroïnes que la resta. Fa un any arrepleguí algunes fulles informatives del terra de la classe, encara no havíem tingut la Primavera valenciana, encara no havíem viscut el seguit interminable de manifestacions que esdevingueren i continuen fins ara ...

Els joves donaren una gran lliçó a la societat valenciana. Demostraren haver estat educats per al pensament, per al diàleg, per a la crítica, per a la llibertat. Estan indignats i la indignació dignifica l'ésser humà: ens fa més i millors persones (encara que alguns ens desacrediten).

El que es ben cert és que estem tots prou indignats i cada vegada més. Vos regale unes paraules de Stéphane Hessel, de 93 anys i autor d' Indignez-vous! (Indignaos!) per a la vostra reflexió:

"Yo os deseo, a cada uno de vosotros, que tengáis vuestro motivo de indignación. Es preciso. Cuando alguna cosa os indigna, como a mí me ha indignado el nazismo, entonces llegamos a ser militantes,  fuertes y comprometidos. Nos unimos a esta corriente de la historia, y la gran corriente de la historia debe seguirse gracias a cada uno. Y esta corriente va hacia más justicia, más libertad, pero no esa libertad incontrolada del zorro en el gallinero.  Estos derechos, que la Declaración Universal escribió en el programa de 1948, son universales. Si conocéis a alguien, que no los goce, ayudadle a conquistarlos."


Què vos indigna?
Es aquest el món amb què somniaven?




Ja sabeu que ...
ací,  a l'entrada
al grup de Facebook de 4t eso al que vos podeu unir, 
als vostres blocs o 
al nostre xat.



read more
0 comentarios

S'EQUIVOCÓ LA PALOMA, SE EQUIVOCABA

 


Aquest és un dels símbols més universal de la pau a través del pinzell, els colors i les paraules de Rafael Alberti, un dels nostres millors poetes en llengua castellana. Intel·lectual  republicà, compromès en la defensa de la  pau i la llibertat, és un dels homes fonamentals en la transició democràtica espanyola. Artista de dalt a baix. Pintor i poeta. Home de bé. Gràcies a ell i a molts i moltes altres persones podem gaudim de la pau, de la llibertat i de la bellesa un poc més cada dia.


Però
QUÈ ÉS LA PAU

PENSEM PARAULES, TRAGUEM A LA MEMÒRIA LES IMATGES QUE A NOSALTRES ENS INSPIRA LA PARAULA "PAU". FEM UN LLISTAT I HO COMENTEM ...


Per als que no conegueu massa a 
Rafael Alberti

read more
0 comentarios

LES TEORIES ÈTIQUES: PER REPASSAR

Ara que ja estem a punt de debatre sobre el consumisme a la llum de les teories ètiques, és hora també de començar a repassar els nostres coneixements sobre la felicitat i l'acció humana.

Els recursos són:

Los caminos de la felicidad . Caps. 4, 6, 8, 11, 12, 13, 15,16,17 i 19.
La presentació de Jose A. Castaño en Angelus Novus

I aquestos exercicis d'autoavaluació:

MODELS DE FELICITAT

Teories ètiques. 4t ESO on PhotoPeach
read more
0 comentarios

LES TEORIES ÈTIQUES I ELS PROBLEMES DEL MÓN ACTUAL

Maria Tarrago
Les teories ètiques ens tenen que servir com a ferramentes per analitzar la realitat moral i prendre partit. Molts són els problemes morals que patim: les guerres, la fam, el consumisme desmesurat, la desigualtat. Iniciem la investigació en grup sobre algunes teories ètiques per prendre postura, per tenir una opinió millor formada, un criteri més racional sobre aquestes problemàtiques que ens afecten a tots i totes. 

Vos deixem les pautes de realització de la presentació de diapositives, així com la rúbrica d'avaluació que hi emprarem per què pugau elaborar, millorar i valorar els treballs que hi publicareu als vostres blocs. 
read more
0 comentarios

CONTRA L'ABLACIÓ DEL CLÍTORIS



Ahir fou el Dia Mundial contra la Mutilació Genital femenina. Cada minut que passa 4 dones al món són víctimes d'una mutilació parcial o total dels seus genitals. 100 milions de dones han patit ja aquesta agressió brutal que té lloc als països africans, especialment en Egipte on el 90% de la població de dones i xiquetes la pateix. En Espanya hi ha unes 800 dones que han estat víctimes de l'ablació. Adama Valdés és una d'elles però la sanitat espanyola l'ajuda per millorar la seua salut i dignitat. 




ESCOLTA EL TESTIMONI REAL D'ADAMA VALDÉS, UNA VÍCTIMA D'AQUESTA LACRA PER A LES DONES.

Què opineu d'aquesta pràctica? 
La conegueu?
Deixeu els vostres comentaris.
read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...