0 comentarios

LA SALVAGUARDA DE LA PAU

VOS PROPOSEM 3 ACTIVITATS SOBRE PAU I DRETS HUMANS.

VIVIM EN PAU?
Ja hem distingit gràcies al text de J.P. Lederach dos nocions de pau. Amb l'anàlisi del material que vos presentem podeu argumentar les vostres conclusions.


DOCUMENT 1
DOCUMENT 2Fou al 1945, quan la Segona Gran Guerra era a punt d'acabar, quan els humans fórem conscients de la maldat de que hi som capaços, del nostre enorme potencial destructiu ... Una de les grans teòriques d'aquest tema fou Hannah Arendt

De igual manera i amb les mateixes ferramentes que es crea una maquinària per a la mort i la guerra, la nostra intel.ligència, els humans ens hem dotat d'algunes eines mitjançant les quals defensar-nos de nosaltres mateixos i de la barbàrie de què hi som capaços. Una d'aquestes eines és la Declaració dels Drets Humans.


Però, què en saps dels DRETS HUMANS? QUÈ SÓN? QUINS SÓN?


DOCUMENT 3 
DOCUMENT 4


Un magnífic vídeo sobre els 30 articles de la Declaració de Drets Humans del web d' EDUPOLIS..  Espere que us agrade!
PER QUÈ PAU I DRETS HUMANS ÉS EL TÍTOL DEL NOSTRE TEMA?
QUÈ ÉS LA PAU?


Podeu mirar en aquesta web de referència Cápsules de pau la seua presentació.
read more
0 comentarios

MOLTES FELICITATS!


Aquest és el treball de recuperació que vos proposem.  Consisteix en fer la lectura titulada ¡Muchas felicidades! de Carlos Roser i contestar d'acord a les indicacions al qüestionari que vos adjuntem. Es molt important la qualitat del vostre treball i que el presenteu el primer dia de classe a la vostra mestra. No sols vos va la nota, sinó també el vostre aprenentatge que és el realment valuós.

LECTURA ¡MUCHAS FELICIDADES!

QÚESTIONARI I INSTRUCCIONS DE LLIURAMENT.
BONES VACANCES!
read more
0 comentarios

PAU I DRETS PER ALS INFANTS.


Iniciem el tercer trimestre amb el tema de la Pau i els Drets Humans i el nostre punt de partida és el Dia Internacional contra els Xiquets Soldats, un conglomerat d'abusos, violència, guerra, esclavitud, maltractament psicològic i sexual. En defintiva, un dels casos més greus d'explotació infantil.

Un homenatge de Ska-pe


En Invisibles (2007), un col.lectiu de documentals guardonat amb el Goya al millor documental eixe any, Fernando León de Aranoa ens presenta "Buenas noches, Ouma", un recull de testimonis reals de xiquets i xiquetes ugandesos que han patit aquest drama. 
Més materials sobre el tema, cortesia d'Amnistia Internacional:

Campanya contra la venta d'armes d'Amnistia Internacional

 

Una presentació de prezi d'Amnistia Internacional
read more
0 comentarios

EXPERIMENTS PSICOSOCIALS: EL DESIG I LA FELICITAT

DULCINEASTUDIOS ha posat en marxa un projecte d'edició de vídeo en el que desenvolupa un seguit d'experiments psicosocials. Alguns dels seus vídeos s'han convertit en virals. Un d'ells ens contraposa, en posa en blanc i negre, cara a cara, enfrontades com en un espill dos maneres d'entendre la vida i la felicitat, que es colpidora, que ens fa qüestionar les concepcions materialistes i consumistes que hem assolit sense adonar-nos-en. 

Un bon testimoni per la crítica ètica sobre els nostres valors i els nostres desitjos. Els humans som subjectes del desig, la nostra existència és desitjar, no-ser, projectar ser, segons els existencialistes. Per tant, som elecció permanent fins l'angoixa: recerca i tensió. Passió.


Són "naturals" els nostres desitjos? 
Es "natural" el desig? 
Som fàbriques de construcció de desitjos? 
Quins són els bons desitjos i quins els dolents? 
Qui els aprofita, qui se'n aprofita d'ells?


read more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...